Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Het pakket wordt verzekerd verzonden

Bestellingen vanaf € 500,- worden gratis verzonden

Cursus edelsmeden

Wil je zelf leren edelsmeden, zelf je eigen sieraden ontwerpen en maken en kennis maken met diverse technieken van het hele mooie ambacht edelsmid?
Je begint met de basiscursus en wanneer je verder wilt gaan kunt je doorstromen naar de vervolgcursus.

Basiscursis

Als startende cursist leer je in de lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Tijdens het maken van de opdracht leer je om te gaan met de gereedschappen en maak je kennis met de basistechnieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.

Vervolgcursus

Tijdens de vervolgcursus ontwerp en vervaardig je een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of je komt zelf met een idee. Je wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat er in zilver of goud gewerkt wordt.

Kosten

Een cursus van 10 lessen à 2,5 uur kost € 340,-. De groep bestaat uit maximaal 6 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

De cursus is inclusief gebruik van in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.

De cursus is exclusief zilver, goud, fournituren en edelstenen.

Winkelwagen

Gefeliciteerd! Jouw bestelling komt in aanmerking voor gratis versturing You are €200 away from free shipping.
Er zijn geen producten meer te koop